Ето как е при нас в Таралежово

Намираме се насред гората, в една махала, в която живеят 6 (шест) човека.

Обхватът на телефона се крие. А1 не могат да бъдат намерени, а Yettel и Vivacom се ловят на предпоследното стъпало, ако застанеш на един крак и протегнеш ръка на югоизток. Та ако някоя баба с телефон с копчета и фенерче ви чака да й кажете, че сте пристигнали, обадете й се от Белица.
Интернетът ни е космически, неограничен, бърз и стабилен. Него използваме за работа, онлайн разговори, Zoom срещи и Netflix. Но понеже идва по въздуха от космоса и не върши работа за стоковата борса или за онлайн мултиплейър шутъри, в които милисекунда закъснение и си или разорен, или мъртъв.
Магазинът е на 7 км от нас, в Белица. Със сигурност работи във вторник и петък, когато докарват със записване хляб. От него може да си купите бира (каквато е останала), наденица, лютеница, кюнци и цимент. Следващите най-близки магазини са в Панагюрище и Вакарел.
Очаквайте, че Гугъл мапс ще се опита да ви накара да слезете от магистралата на Ихтиман и да минете по 12км черен път, който пресича реката без да има мост. Ако карате марсоход, няма да имате проблеми. В противен случай не слушайте Гугъл, минете през Вакарел и оттам до нас си е само асфалт. Дори със запълнени дупки, все пак в последно време имаме по няколко избори на година.
Имаме барбекю на двора, ако обичате скара. Само трябва да си носите дървени въглища. И сух спирт, ако така ви е по-лесно да палите огъня, вместо с дървени подпалки.
Каквото и кафе да си носите, ще има в какво да го направите. Имаме кафеварка, кафе-машина за мляно кафе и кафе-машина за кафе на зърна.
Водата ни за пиене е от буков извор, тя е в диспенсърите. Водата във водопровода е страшно варовита и не става за кафе-машините, електрическата кана и за готвене, макар и един приятел да твърди, че му минавали киселините в стомаха от нея.
Отоплението в повечето стаи е с печки на дърва. Като дойдете, печката ще бъде заредена, дървата са нацепени и подредени, приготвили сме и подпалки. Предлагаме и кратък курс по палене и поддържане на огъня в печката.
На 55км от София нямаме сметосъбиране. Затова сами сме си организирали разделно събиране на боклука. Въпреки че не е задължително, ще се радваме, ако се включите в него. Имаме отделни кофи за алуминиеви кенчета, за стъкло, една кофа за пластмасови бутилики и още една само за пластмасовите опаковки. До ореха имаме компост. В него се слагат само плодове и зеленчуци, като тези с мазнина от салатата, уви, не са за там.
Спазваме добрите междусъседски отношения и не вдигаме шум от 14ч. до 16ч., както и от 22ч. до 8ч. От друга страна в механата стените са половин метър каменен зид.
Когато пристигнете, ще ми трябват данните от личната ви карта. Аз не ги пазя, но с тях ви регистрирам като мои гости в Министерството на туризма.
Scroll to Top